Sunday, March 31, 2013

result ! hahahaha

Assalamualaikum semua :)

hahahahaha, aku rasa nak gelak update entry kali ni pasal result. entahlaaaaa. bagi aku mcm tak memuaskan laaaa tapi bg parents aku alhamdulillah dorg bersyukur dgn apa yang aku dapat. hee. ermmm mcm terkejut jugak addmaths boleh dapat B+. alhamdulillah, syukur. daripada FAIL? haaaaaaaaaa. yang geramnya semua B dgn C tu ada +. how i wish the grade can change to A and B. blerghhhhhh. haha. kalau laaa B+ tu bertukar jadi A. perghhhh dpt 8A dah. takpe takpe, aku yakin rezeki aku ada kat luar sana. insyaAllah :) i have promise to my parents for my lucky 4. ohhh what's that? yeaa, since UPSR until SPM i only get 4A. and i hope i manage to get 4 flat for my CGPA upcoming at university . Amin Amin Ya Rabbal Alamin.. till then guys. see ya later at the next post .


 
with love,       
 
Nazmin Amalina

Sunday, January 20, 2013

you are my hero forever :')

Abu Bakar bin Mat Noor

Satu nama yang tak mungkin akan dilupakan di kotak fikiran aku. Aku senang melihat kau tersenyum melihat keletah cucu-cucumu. Aku senang melihat kau tersenyum apabila ketibaan kami sekeluarga di kampung. Kau tak pernah kenal erti penat melayan pelbagai kerenah kami malah, kau cuba berusaha sedaya upaya demi memenuhi kehendak dan keperluan kami semua. Sabar. Itulah sikap kau paling kami kagumi. Tidak pernah sekalipun kami melihat kau mengeluh, merintih dan sebagainya. Kaulah tempat mengadu kami. Hati berasa tenang jika dapat meluahkan kepadamu dan nasihat-nasihat yang diberikan amat membantu. Tapi kini tiada lagi senyumanmu, nasihatmu, bayanganmu, suaramu dan jasadmu. Kau pergi meninggalkan kami pada malam 16 Januari 2013 dengan amannya. Tiada rintihan kesakitan. Kau pergi seperti dirimu sedang tidur dan tidak akan bangun-bangun lagi. Alangkah mudahnya pemergianmu, Ya Allah. Aku tak sanggup melihat kau hanya terbaring kaku dan tidak bergerak lagi. Jasamu mengajar aku mengaji, bagai terngiang-ngiang di telingaku. Aku bersyukur kerana sempat berjemaah denganmu menunaikan Subuh sebelum pemergianmu. Itulah jemaah kita yang terakhir. Aku terkilan kerana kau tidak sempat melihat aku berjaya. Tapi aku berjanji walaupun dirimu sudah tiada lagi aku tetap akan berusaha untuk berjaya. Semasa dirimu dikapankan, ku melihat wajahmu berseri-seri dan tersenyum seolah sudah bersedia menemui Pencipta-Mu dan ganjaran kebaikan yang akan diperolehi kelak. Ciuman terakhir kepadamu itulah tanda perpisahan kita untuk selamanya. Semoga kita akan bertemu lagi di Syurga-Nya. In sha Allah. Aku redha akan pemergianmu. Kini, hanya Al-Fatihah dan doa kami sahaja menjadi ubat rindu kepadamu, Tokwan. Semoga Tokwan ditempatkan dalam golongan orang-orang yang soleh dan beriman. Semoga Allah selalu merahmati Tokwan :') Ina sayang Tokwan :)

with love,     
Nazmin Amalina

Tuesday, January 15, 2013

not officially 18 yet :D

Assalamualaikum :)

Blog is still in progress. So, sorry for untidy blog. Yeah, my bad. hee :D Long time I didn't update new entry for this blog b'cause of busy with SPM and kind of those things. Now, I'm officially way too freedom from SPM and school's stuff. But still freaking out about the result that will come out soon. Pray for me :)
Okay, this is some of my memories in 2012, enjoy it :)




Photobucket
Sports day :)
IMG_7927
meet Azreen Azman :)
 
 
DSC_0887-1-1-3-1-1
some of Septechs-ian :)


Photobucket
5 SSS :)



533210_467246643299552_1405663128_n
GA 401 :)

*thank you guys for making my 2012 year the awesomeness year ever. Spread love everyone :)




with love,     
Nazmin Amalina

Thursday, August 16, 2012

totally fall in love with this song

I won't give up - Jason Mraz
 
When I look into your eyes
It's like watching the night sky
Or a beautiful sunrise
Well, there's so much they hold
And just like them old stars
I see that you've come so far
To be right where you are
How old is your soul?

Well, I won't give up on us

Even if the skies get rough
I'm giving you all my love
I'm still looking up

And when you're needing your space

To do some navigating
I'll be here patiently waiting
To see what you find

'Cause even the stars they burn

Some even fall to the earth
We've got a lot to learn
God knows we're worth it
No, I won't give up

I don't wanna be someone who walks away so easily

I'm here to stay and make the difference that I can make
Our differences they do a lot to teach us how to use
The tools and gifts we got yeah, we got a lot at stake
And in the end, you're still my friend at least we did intend
For us to work we didn't break, we didn't burn
We had to learn how to bend without the world caving in
I had to learn what I've got, and what I'm not
And who I am

I won't give up on us

Even if the skies get rough
I'm giving you all my love
I'm still looking up
Still looking up.

I won't give up on us (no I'm not giving up)

God knows I'm tough enough (I am tough, I am loved)
We've got a lot to learn (we're alive, we are loved)
God knows we're worth it (and we're worth it)

I won't give up on us

Even if the skies get rough
I'm giving you all my love
I'm still looking up

with love,    
Nazmin Amalina



Friday, August 10, 2012

Assalamualaikum :)

First of all, Happy Ramadhan friends :) okay, sekarang dah pun masuk 20 malam yang terakhir. Jadi, apa lagi? Jom kejar malam yang lebih baik dari seribu bulan => Malam Lailatulqadr. Subhanallah :D Target Ramadhan setiap tahun adalah khatam quran kurang2 pun sekali. Insyaallah boleh Nazmin ! chaiyok chaiyok :D 

---------------------------------------------------------

Hmm, mengapakah semuanya harus berlaku pada tahun yang sangat penting bagi aku? Dah macam2 yang jadi, I've thought there will be just fine but nope , I'm totally wrong -,- Its getting worst day by day. Yeah, maybe its just a test from Him. Allah tak akan uji hambanya, jika dia tahu hambanya tidak mampu. Which means, aku mampu tempuh semua benda2 ni? Insyaallah, selagi aku mampu bertahan, aku cuba. Smile. It shows how strong you are to face all kind of things. Even, kau kena maki dgn Pn. Zainab pun just smile :) Benda tu la yang aku duk buat selama ni sampai kadang2 hampir nak bertakung juga air mata ni. Ouh mannn, I hate those tears falling at both of my cheeks -,- Aku just mampu mendengar dan memendam apa yang aku rasa sebab aku tak tau nak solvekan macam mana. Its just too complicated for me. Walaubagaimanapun, syukur kepada Yang Maha Esa kerana telah mengurniakan sahabat-sahabat yang sudi menceriakan dan menghidupkan lagi diri ini. Kepada awak, terima kasih kerana selalu ada untuk terus bagi semangat, appreciate it much dear :) 


with love,    
Nazmin Amalina


Thursday, May 31, 2012

wee ~ :D

assalamualaikum :D

wooo manyak lama saya tidak ada post woaa.. sudah rindu maa sama ini blog.. haiyaaa banyak habuk *cough*cough* haha.. kay kay, dah kenapa mcm cina mualaf aku ni ^^v hehe.. well, now sekarang tgh cuti pertengahan tahun 2 minggu. alhamdulillah, masih lg bernafas sehingga ke hari ini :) baru je habis exam mid year.. kayy, no comment :-x jgn tanye ape2 sbb aku rase mcm noob je exam kali ni -,- *faint.. ha btw, dah byk yg berlaku sepanjang bulan April dgn Mei ni.. wooo sabar jelaaa mak , nyahhhh.. hahah.. hmmm, walaupun macam2 benda dah jd, tapi kita mesti stay cool and relax.. yeah mannnn :D benda dah lama jd, and then kita baru tau sekarang mmg laa macam panas je kannn tapi benda dah okay, and semua dah berjalan lancar so chillax jelahh kan? saya tak marah awak laaa, saya tak dendam apa pun.. dendam? okayy, that is soooooo not me :) is it clear? :) silaplahh kalau anda anda dan anda fikir saya begitu.. hee.. yea, tak perlu lari lari, tutup muka dan ape2 yang sewaktu dgnnya okay :) orang yang kuat adalah orang yang dapat menahan kemarahannya ketika ia di dalam kemarahan.. ouh yes, teringin menjadi org kuat dalam menahan kemarahan kerana apabila kita berada dalam kemarahan, segala malaun malaun, balaci syaitan semua menguasai diri sampai kita dah tak boleh menerima segala logik akal.. so, sabar wahai hati.. semoga dgn sifat sabar tu, kita dipelihara daripada segala hasutan malaun malaun tu.. heheh.. sesungguhnya bila api bertemu dgn api, tak merubah apa jua keadaan pun.. jadi lah air yang mampu menyejukkan dan mendamaikan :)




with love,      
Nazmin Amalina

Tuesday, May 29, 2012

hmmm


walaupun kadang-kadang terkasar bahasa, terbuat muka, tertinggi suara
saat indah bersama tak akan mungkin dilupakan
tinggal lagi 6 bulan je kita bersama
lepas tu semua bawa haluan masing-masing
harap korg semua tak lupa persahabatan kita dari 2011 smp skrang..
ga 401's memories will never fade away from my mind :)

                                                                                                                                                                                                                                                                                                with love,          
Nazmin Amalina